Online Matematik Dersi

Online matematik dersi pandemi ile birlikte son derece moda haline gelmiştir. Çünkü hem öğretmenler hem öğrenciler, ders için sınıfa gitme zorunluluğu olmadığını online dersler ile öğrenmiştir.

Pandemiyi her zaman kötü görürüz. Evet, çoğu noktada kötüdür. İnsanlar hastalanmış ve vefat etmiştir. Ancak, pandeminin bazı sektörlerde aydınlanmalar yarattığı da bir gerçektir. Örneğin, çoğu firma artık evden çalışma geçmiştir. Özellikle büyük firmalar uzun zamandır evden çalışmaya başlamıştır. Evden çalışma ile hem çalışanların performansı yükselmiş hem de firmalara daha ucuz bütçelere imkan verdiği için işten çıkmalar azalmıştır. İşte bunun gibi pandeminin en çok etki ettiği alanların başında eğitim alanı gelmektedir.

Pandemi öncesinde online matematik dersi gibi diğer derslerin de online verilmesi hep saçma görülürdü ve “sınıfta olmadıkça öğrenilmez” denilirdi. Eski toprak olan öğretmenler de hep eğitimin sınıfta yapılması gerektiğini savunurdu. Bazı kişiler için eğitim sınıfta olması gerektiği hala devam etmektedir. Sonuçta herkesin öğrenme tarzı birbirinden farklıdır. Bazısı görsel, bazısı işitsel, bazısı dokunma gibi pek çok farklı yöntem ile daha iyi anlayabilmektedir dersleri. Pandemi ile birlikte her ne olursa olsun, kişilerin internet üzerinden de rahatça ders anlayabildiği ve öğretmenlerin de daha rahat anlattığı anlaşılmıştır. Bu durum sadece pandemi ile ilgili değildir. Mahmut Hoca’nın, Rıfat Ilgaz’ın unutulmaz eseri olan Hababam Sınıfı filminde dediği gibi “okul sadece dört yanı duvarla çevrili, tepesinde dam olan yer değildir” sözünde, Münir Özkul haksız değildi. Gelişen teknoloji ile eğitim sadece okul sıralarına sıkışmaktan kurtulmuştur.

İsteyenler evinde, isteyen işinde, isteyenler dışarda kahvesini içerken eğitimlerini alabilir. Ayrıca, online matematik dersi gibi diğer derslerinde de öğretmenlerinin kamera kaydını alabilir ve sonradan tekrar tekrar dersler izlenebilmektedir.

Gelişen teknolojiler ile öğretmenler de akıllı tahta, akıllı tebeşir ve diğer yardımcı unsurları kullanmaya başlamışlardır. İyi bir matematik eğitimi almak için öncelikle online veya sınıfta olduğundan ziyade öğretmeninizi araştırmanız gerekir. İyi bir öğretmen her yerde eğitim verebilir. Evinde otururken iyi bir eğitim almayı kim istemez ki?

Add a Comment

Your email address will not be published.