Online Matematik Kursu

Online matematik kursu almak isteyen her yaştan öğrenciler vardır. Çünkü, matematik her zaman en zor ders olarak gelmektedir. Oysa matematik dersi de diğer tüm dersler gibi iyi bir öğretmenin elindeyken çok kolaylaşır.

İyi bir öğretmen sayesinde çocuğunuz hiç ilgisini çekmese bile veya en zor ders dediği bir ders olsa bile rahatça öğretilir.

İyi bir öğretmeni anlamak için bazı ipuçları şöyledir:

  • İyi bir öğretmen aynı zamanda iyi bir gözlemcidir. Bir öğrencinin öğrenmedeki sorununu, öğrenci kendisine anlatmadan önce fark eder ve öğrenciye gereken şekilde yaklaşarak dersi öğretir.
  • Aile ile iş birliği içinde çalışır. Aileye, öğrenciye nasıl ders çalışması gerektiği hakkında gereken bilgileri verir. Öğrencinin yapması gereken ama yapmadığı ödev varsa veya öğrencide son zamanlarda bir soğuma varsa durumu aile ile iletişime geçerek iş birliği yapmalıdır.
  • İyi bir öğretmen, başarıya giden yolda iyi bir rol model olur ve iyi bir yol göstericidir. Varsa pratik yöntemler, kestirme yollar, farklı ama zaman kazandıracak yöntemler, öğrenciyle bu yöntemleri paylaşmalıdır. Online matematik kursu veren öğretmenlerin özellikle sınava hazırlanan öğrenciler için böyle nüanslar bilmesi çok değerlidir. Lise ve üniversite sınavında zaman en değerli şeydir. Sınava hazırlanan öğrenciler bu sayede süre sorunu yaşamaktan kurtulur.
  • İyi bir öğretmen etkileyici ve akıllı konuşmalar yapar. Öğrencinin saygınlığını kazanmak her zaman çok önemlidir. Bu sayede öğrencinin odağının, öğretmenden gitmediği anlaşılır.
  • Öğrencisine asla ayrım yapmamalıdır. Özel bir durumu olanlar olabilir veya özgüven sorunu çeken öğrenciler olabilir. Her öğrenciye aynı davranmalıdır.
  • Öğrencisinin özel durumu varsa ona göre gereken şekilde davranır.
  • Öğrencileri ders çalışmaya teşvik etmesi gerekir. Özellikle sınava hazırlanan öğrencilerin bu sınav süreçlerinde yaşadıkları zorluklar ve bırakma isteklerinde, psikolojik danışmanlık yapmasını bilmelidir. Öğrencinin bu bezme süreçlerindeki zorluğu bilen öğretmenler sayesinde pek çok öğrenci güç bulmuş ve başarıya ulaşmıştır.
  • İyi online matematik kursu öğretmenleri sabırlı olmalıdır. Anlamayan öğrencilere gerekirse 10 farklı yöntemle çözümü anlatmalıdır. Öğrenci anlayana kadar asla vazgeçmemelidir. Bu şekilde öğrencinin öğrenme tekniği fark  edilebilir.

Add a Comment

Your email address will not be published.